Machine geleverd!

Houtbewerkingsmachine geleverd!

Het heeft veel doorzettingsvermogen gevraagd, maar dan heb je ook wat!

Een aantal jaren geleden konden we een houtbewerkingsmachine krijgen en opsturen naar Tanzania, waar ze dergelijke machines hard nodig hebben.

De kosten van het vervoer werden door derden betaald, zodat de machine verzonden kon worden. Ook in Tanzania waren er vervoerskosten maar ook die konden we gesponseerd krijgen. Daarna hadden de timmerlieden al zelf gezorgd voor een afdak/werkplaats voor de machine en de electriciteit. Dit laatste heeft veel tijd gevergd, want je bent toch weer afhankelijk van de lokale ontwikkelingen. Uiteindelijk hebben de timmerlieden ter plekke een goede aansluiting gekregen, speciaal voor dit soort machines.

De timmerlieden hebben al menig kozijn in elkaar gezet en de lokale timmerlieden laten hun hout nu bij deze mensen schaven. Het hout met de hand schaven kost zeer veel tijd en met de machine is het veel strakker en mooier.

De mensen zijn zeer blij dat alles nu gerealiseerd is en danken alle mensen die aan dit project heeft meegewerkt. Laten we hopen dat ook deze druppel weer bijdraagd aan de ontwikkelingen in Bwambo.